Ελληνικά   English (UK)

Διοικητικό Συμβούλιο (2016-2018)

 

Πρόεδρος

Δημήτρης Χαραλάμπης

 

 

Γενικός Γραμματέας

Κώστας Κανελλόπουλος

Περισσότερα

Ο Κώστας Κανελλόπουλος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Πολιτική Επιστήμη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (2009), μεταπτυχιακού τίτλου στην πολιτική Επιστήμη και την Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2000) και πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1998). Ο κύριος τομέας των ενδιαφερόντων του αφορά τη μελέτη των κοινωνικών κινημάτων και της συγκρουσιακής πολιτικής καθώς και των διεθνών οργανώσεων και των διαδικασιών παγκοσμιοποίησης. Εκλέγεται ανελλιπώς στο ΔΣ της ΕΕΠΕ από το 2006. Έχει διδάξει ως επιστημονικός συνεργάτης στα ΤΕΙ Πάτρα και Πειραιά καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ο Κώστας Κανελλόπουλος εργάζεται ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (προγράμματα www.ggcrisi.org , www.transsol.eu ) και έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταμίας

Γιώργος Μπιθυμήτρης

Περισσότερα

Ο Γιώργος Μπιθυμήτρης είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι μεταδιδάκτορας ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μελετά τους μετασχηματισμούς των συλλογικών ταυτοτήτων της εργατικής τάξης του Δυτικού Πειραιά, στο πλαίσιο της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, εστιάζοντας σε θεματικές περιοχές όπως: συνδικαλιστικό κίνημα, εργασιακές σχέσεις, δημόσιος λόγος, συλλογικές ταυτότητες. Εργάζεται ως Υπεύθυνος έργων συμβουλευτικής στο ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ και έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων συμβουλευτικής σε διάφορα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης. Είναι μέλος του policy advisory group στο διακρατικό ερευνητικό έργο Cultural Pathways to Economic Self-Sufficiency and Entrepreneurship (CUPESSE) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα FP7. Είναι επίσης μέλος του Editorial Board του ADAPT International Bulletin.

Αν. Γενικός Γραμματέας

Κάρολος Καβουλάκος

Περισσότερα

O Kάρολος Ιωσήφ Καβουλάκος είναι Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο Σύγχρονα Κοινωνικά Κινήματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη συλλογική δράση και τα κοινωνικά κινήματα, την κοινωνία πολιτών και την κοινωνική γεωγραφία. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρώσει την έρευνά του στα κοινωνικά κινήματα της πόλης και τους εναλλακτικούς οικονομικούς και πολιτικούς χώρους. Είναι συγγραφέας δύο μονογραφιών και σημαντικού αριθμού επιστημονικών άρθρων σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.

Μέλος

Βασιλική Γεωργιάδου

Περισσότερα

Η Βασιλική Γεωργιάδου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στην Αθήνα και στο Ινστιτούτο Πολιτειολογίας του Βεστφαλικού Βιλχελμίου Πανεπιστημίου, Münster/Γερμανία. Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του ιδίου πανεπιστημίου και το 1990 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Κατά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής της υπήρξε υπότροφος του Γερμανικού Ιδρύματος Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD). Από το 1999 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη συγκριτική μελέτη των κομμάτων της άκρας και λαϊκιστικής δεξιάς, καθώς και του πολιτικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Επιθεώρησης «Επιστήμη και Κοινωνία». Αυτή την περίοδο είναι επικεφαλής ερευνητικής ομάδας του διερευνά το φαινόμενο της ξενοφοβίας στην Ελλάδα.

Μέλος

Γιάννης Καραγιάννης

Περισσότερα

Ο Γιάννης Καραγιάννης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης με γνωστικό αντικείμενο “Πολιτική Ανάλυση”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ανάλυση του πολιτικού λόγου, των πρακτικών κυβέρνησης και άσκησης εξουσίας, στη μελέτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος, καθώς και σε ζητήματα μεθοδολογίας. Διετέλεσε Ταμίας (2004-2006) και Γενικός Γραμματέας (2014-2016) του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) και συμμετείχε στην ίδρυση του Θεματικού Δίκτυου για την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (www.discourse-analysis.gr).

 

Μέλος

Γιάννης Κωνσταντινίδης

 

 
  

Μέλος

Χρύσανθος Τάσσης

 

 

Μέλος

Στέλλα Λαδή

 

Logo